facebook

Папа Римський Франциск попросив вибачення за злочини католицької церкви

Папа Римський вибачився за злочини церкви під час колонізації Америки.

1651053




Папа Римський Франциск, який перебуває з візитом у Болівії, в четвер, 9 липня, попросив “смиренного вибачення” за злочини, скоєні Римсько-католицькою церквою під час колонізації Америки, повідомляє РІА Новости.

“Хтось може з повним правом сказати, що, коли Папа говорить про колоніалізм, він забуває деякі дії церкви, з гіркотою кажу, що були скоєні численні і серйозні гріхи проти корінних народів Америки з ім’ям Бога”, – заявив понтифік у своїй промові в болівійському місті Санта-Крус.

Франциск нагадав про визнання раніше цих злочинів і з боку Папи Івана Павла Другого, а також єпископської конференції Латинської Америки.

“Хочу бути гранично зрозумілим, як це зробив святий Іоанн Павло Другий: прошу смиренного вибачення не тільки за образи з боку власної церкви, а й за злочини проти корінних народів під час так званого завоювання Америки”, – сказав Папа Римський.

Іоанн Павло Другий просив вибачення у народів Америки за ті самі злочини в жовтні 1992 року, коли відзначалося 500-річчя відкриття Америки Христофором Колумбом. Попередник Франциска Бенедикт Шістнадцятий також говорив на цю тему у 2007 році.

Читайте також:  Папа Римський присвоїв одеському храму особливий статус

Шукайте деталі в групі Facebook