facebook

Франківчани перемогли на міжнародному гірському марафоні “Chornohora Sky Marathon” (ФОТО)

Неподалік Чорногірського хребта відбулись міжнародні змагання з гірського марафону «Chornohora Sky Marathon». У змаганнях взяли участь понад три сотні спортсменів з усіх областей України, а також Польщі, Білорусії, Росії, США, Норвегії.

Photo0110[1]

Успішно виступили іванофранківці Ігор Костюк та Василь Кричун, які стали переможцями у своїх вікових групах. А Василь Кричун виявився найстаршим учасником на дистанції 51 км.

Крім того, що спортсмени мали пробігти дистанцію марафону, вони повинні були піднятися на шість вершин, висота яких – понад 2000 метрів. Стартували в урочищі Бальцатул (неподалік села Луги Рахівського району Закарпатської області). Спочатку треба було пробігти кілька кілометрів до гори Піп-Іван Чорногірський (2028 м) і піднятись на її вершину. А далі послідовно подолати ще такі «двохтисячники»: Бребенескул (2035 м), Гутин Томнатик (2016 м), Ребра (2001 м), Говерла (2061 м), Петрос (2020 м).

Photo0112[1]



«Гірський марафон дуже відрізняється від марафону на асфальті. Це каміння, жереб й інші перешкоди, різкі підйоми та спуски, де треба міняти швидкість, величину кроку, зусилля. Особливо небезпечні стрімкі спуски кам‘яними розсипами середньої величини каміння. Тому були травми, падіння, вивихи, не кажучи вже про подряпини», – розповів у коментарі «Галицькому кореспонденту» переможець змагань франківець Василь Кричун.

Photo0114[1]

Фініш мав відбутися на полонині Менчул, але коли марафонці прибігли на полонину, дізналися, що фініш перенесли десь далі. Пробігши ще близько 6 км, «знайшли» фініш у селі Кваси. Тому запланований марафон на 44,67км «подовжився» майже до 51 км. Це стало додатковим випробуванням для учасників марафону.

«Траса марафону проходила серед чудових краєвидів Карпат, при прекрасній погоді. Шкода, що не було українських, гуцульських мелодій, та й спілкувалися організатори з учасниками не українською. Але сміливий початок зроблений, помилки будуть виправлені. І є надія, що незабаром спортсмени з усієї Європи милуватимуться нашою чудовою природою, музикою та нашими піснями», – додав Василь Кричун.

джерело http://gk-press.if.ua/node/22891

Читайте також:  Нападаючий Барселони підтримав капітана Реала

Шукайте деталі в групі Facebook