facebook

Дефолт Приватбанку та Ощадбанку за єврооблігаціями майже неминучий

Рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг Приватбанку та Ощадбанку.

1651534



Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ)Приватбанку та Ощадбанку з “ССС” і “СС” відповідно до “С”. Про це йдеться в повідомленні агентства у п’ятницю, 10 липня.

“Зниження довгострокового РДЕ в іноземній валюті відображає думку Fitch про неминучість дефолту за деякими борговими зобов’язаннями банків, номінованих в євроболігаціях. Це випливає зі згоди з боку банків продовжити терміни погашення цих облігацій. Водночас, Fitch визнає, що банки продовжують обслуговувати свої інші зобов’язання, включаючи депозити клієнтів”, – зауважилив агентстві.

Водночас, в прес-службі Ощадбанку назвали “технічним” зниження рейтингу за єврооблігаціями агентством Fitch.

“Дане зниження є чисто технічним. Крім того, як зазначило агентство, рейтинги банку будуть переглянуті у бік підвищення протягом короткого часу після завершення процесу зміни умов/обміну єврооблігацій банку”, – йдеться в повідомленні.

В Ощадбанку наголосили, що зміна рейтингу здійснювалася у відповідності зі стандартними процедурами, які застосовуються Fitch в таких випадках. Інші рейтинги банку, які не мають відношення до зміни умов/обміну єврооблігацій, залишилися на тому ж рівні.

Як повідомляв Кореспондент.net, напередодні міжнародне рейтингове агентство S&P повідомило про зниження довгострокового кредитного рейтингу Приватбанку за зобов’язаннями в іноземній валюті до “СС”.

Зазначимо, Ощадбанк і Приватбанк ініціювали проти Росії арбітражний розгляд про захист втрачених в окупованому Криму інвестицій.

Читайте також:  Безробітні, студенти і мами в декреті зможуть отримати допомогу від Мінсоцполітики: кому доплатять від 25% до 100%

Шукайте деталі в групі Facebook