facebook

Правий сектор збирає мітинги в Одесі, Маріуполі, Краматорську та Запоріжжі

Члени Правого сектора протестуватимуть проти наступу на бійців організації в Мукачевому.

1651864



У неділю, 12 липня, представники Правого сектора організовують акції протесту в Одесі, Маріуполі, Краматорську та Запоріжжі. Активісти зберуться біля будівель управління МВС, напроти ОДА (у Запоріжжі – ред.), де протестуватимуть проти наступу на бійців організації в Мукачевому. Про це повідомляє прес-служба Правого сектора.

“12 липня відбудуться акції на підтримку закарпатських “робінгудів”. Не дамо бандитській системі знищити патріотів!” – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Правий сектор крім Києва вже влаштував пікети у Львові, Дніпропетровську, Херсоні та Тернополі.

Раніше бійці Правого сектора у зв’язку з подіями у Мукачевому заявили, що готові здатися тільки за командою лідера організації Дмитра Яроша.

У Правому секторі повідомили, що в Мукачевому загинули два їхні бійці, після чого вони відступили в гори. Також в організації заявили, що підняли за бойовою тривогою весь Правий сектор.

У прокуратурі розповіли, що 11 липня в Мукачевому близько 14.00 два десятки озброєних осіб “у камуфляжній формі з написами Правий сектор з метою розподілу сфер впливу призначили зустріч місцевим жителям в одному з кафе”.

Після конфлікту почали стрілянину з вогнепальної зброї. Працівниками міліції, які прибули на місце події, був заблокований виїзд з кафе, після чого озброєні особи відкрили вогонь на ураження по співробітниках органів внутрішніх справ з гранатометів РПГ 7, автоматів Калашникова, кулеметів ДШК та іншої вогнепальної зброї.

Нардеп Ланьо розповів про інцидент з Правим сектором у Мукачевому

Унаслідок обстрілу знищено два автомобілі міліції та пошкоджено автомобілі цивільних осіб.

За попередньою інформацією, під час застосування вогнепальної зброї шість співробітників ОВС і троє цивільних осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Також є п’ять постраждалих озброєних осіб з написами на одязі “Правий сектор”.

Читайте також:  Силовики відклали штурм бійців "Правого сектора", Ярош вже прибув в Ужгород

Після цього, не виконавши вимоги правоохоронців, вчинивши збройний опір, люди в камуфляжі попрямували у бік дачного масиву поблизу міста Мукачевого, де забарикадувалися.
За матеріалами: Корреспондент.net

Шукайте деталі в групі Facebook