facebook

Конфлікт у Мукачево – план Крємля: відволікти увагу від війни на Донбасі!

Як повідомляє RadioSvoboda, цей конфлікт вже має результати. І всі вони – на користь Росії.

Мукачево – місто специфічне. Чомусь у минулі часи воно ставало головним осередком повстань в Угорщині. І саме конфлікт у цьому місті під час виборів міського голови став ніби «предтечею» Помаранчевої революції. Чи не відіграє Мукачево знову роль революційного каталізатора?

Не будемо аналізувати стрілянину, яка відбулася в цьому місті між членами «Правого сектору» й правоохоронцями. Багато тут говорено й наплутано. Але сумніву немає, що одним із важливих аспектів цієї стрілянини – розбірки місцевих кланів за ринок контрабанди сигарет.

Проте подібні розбірки для України – не новина. Новина в іншому, що тут спровокували жорсткий конфлікт зі стрілянням із гранатометів, спаленими міліцейськими автомобілями та іншими речами, які створюють непогану картинку для мас-медіа – особливо російських. Для останніх у нинішніх умовах – це чудовий подарунок.

У мукачівських подіях явно відчувається «російський слід». Інша річ, як тут працює російська агентура. І як вона зуміє використати протистояння в Мукачеві. Водночас питання, чи зможе українська влада цей конфлікт локалізувати, не допустити його розростання й «третього майдану», на який із нетерпінням чекає російське керівництво.

Але як би цей конфлікт не розгортався далі, він вже на сьогодні має результати. І всі вони, за великим рахунком, на користь Росії.

По-перше, цей конфлікт створив вкрай негативний імідж України в очах Європи. Тим паче, що він стався близько до кордону з країнами ЄС. Це, безперечно, загальмує просування України до Євросоюзу. А про безвізовий режим для громадян України в країни ЄС на певний час можна забути.

По-друге, стрілянина в Мукачеві створила велику напругу в українському соціумі, відволікши чималі сили від війни на Донбасі. Образно кажучи, Росія зуміла відкрити на Закарпатті «другий фронт», який може розповзтися по всій Україні.

Читайте також:  МОН зобовʼязав російська федерація писати з великої літери. Дітям скажіть, бо якщо що, на ЗНО чи НМТ це буде помилка

По-третє, вищезгадана подія призведе до зниження рейтингу патріотичних сил і посилить вплив проросійського «Опозиційного блоку». Не даремно останній зараз ставить питання про переобрання Верховної Ради.

Словом, події в Мукачеві – це серйозний виклик для України. Чи справиться вона з ним, залежить від нас і від нашої мудрості.

Джерело – http://www.radiosvoboda.org/content/article/27123562.html


Шукайте деталі в групі Facebook