facebook

Океанологи знайшли живих акул у кратері вулкана

Вчені знайшли всередині кратера акул двох видів (бронзову акулу-молот і шовкову акулу), а також ската, медузу і кілька риб.


1651737

Американські океанологи знайшли живих акул у кратері діючого підводного вулкана. Зазначається, що тварини добре почуваються попри високу температуру і підвищену кислотність середовища, повідомляє Natioanal Geographic Society.

Через екстремальні умови усередині кратера вулкана Кавачі на півдні Тихого океану вчені могли занурювати туди відеокамеру максимум на одну годину. Під час одного з сеансів на глибині 45 метрів океанологи побачили всередині кратера акул двох видів (бронзову акулу-молот і шовкову акулу), а також ската Hexatrygon bickelli, медузу і декількох риб.

“Великі морські тварини живуть у дуже гарячій воді з високим рівнем кислотності. Залишається тільки з’ясувати, як вони адаптувалися до такого екстремального середовища”, – зазначив інженер Бреннан Філліпс, який проводив зйомку.

15 травня повідомлялося, що американські вчені знайшли першу в світі теплокровну рибу.

Раніше повідомлялося, що біля берегів індонезійського острова Палу місцеві рибалки зловили найбільшу кісткову рибу сучасності під назвою молу-молу або місяць-риба.

Кавачі – один із найбільш активних підводних вулканів на південному заході Тихого океану. Розташований він на південь від острова Вангуну. Починаючи з першого зафіксованого виверження в 1939 році вулкан піднімався й опускався над рівнем моря вісім разів. Під час виверження вулкана в 2003 році сформувався острів площею 15 квадратних метрів, проте невдовзі він зник.

Читайте також:  “Похолодання, заморозки, дощі та вітри”: синоптики озвучили прогноз погоди на 18-22 квітня

Шукайте деталі в групі Facebook