facebook

Два бійці здалися СБУ свідомо – командир Правого сектора

За словами Андрія Стемпіцького, це зроблено для того, щоб дати повну інформацію стосовно ситуації в Закарпатті.

1652755




Командир добровольчого українського корпусу (ДУК) Правий сектор Андрій Стемпіцький заявив, що представники організації свідомо здалися Службі безпеки України і зробили це за погодженням із командирами.

“Два наших бійці вийшли і свідомо здалися СБУ. Вчинили вони як воїни, прийняли виважене і важке рішення… зробили хлопці це виключно заради своїх побратимів і у повному узгодженні з командирами та іншими бійцями”, – написав Стемпіцький на своїй сторінці в Facebook.

З його слів, це зроблено для того, щоб дати повну інформацію про ситуацію в Закарпатті і припинити інформаційну кампанію проти Правого сектора.

Раніше СБУ повідомила про затримання двох представників Правого сектора, які брали участь у подіях в Мукачевому 11 липня.

Нагадаємо, 11 липня бійці Правого сектора вступили у протистояння з міліцією та місцевими бізнес-структурами в Мукачевому: сталася стрілянина з гранатомета і автоматів. Ті, хто стріляв, сховалися в лісі і заявили, що складуть зброю, тільки якщо їм накаже їхній лідер Дмитро Ярош. Вони пояснюють свої дії боротьбою з контрабандою, до якої, за їхніми твердженнями, причетні місцеві чиновники.

Міліція і Правий сектор звинувачують один одного у стрілянині. Тривають переговори. У багатьох містах України проходять мітинги прихильників Правого сектора.

Читайте також:  Екс-СБУшник розповів шокуючу правду, про те хто насправді керував Януковичем. Ви будете налякані не на жарт

Шукайте деталі в групі Facebook