facebook

У Японії жертвами спеки стали чотири людини

Через спеку в Японії госпіталізовані тисячі людей.

1652805




За тиждень через спеку на більшій території Японії загинули чотири людини, більше трьох тисяч осіб були госпіталізовані з тепловими ударами. Японське управління пожежної охорони, у веденні якого перебуває служба швидкої допомоги, наводить дані за період з 6 по 12 липня.

Найбільша кількість постраждалих зафіксована в префектурах Сайтама – тут госпіталізовані 190 осіб, Осака – 185 осіб, Кумамото – 172 людини, Токіо – 162 людини й Аїті – 161 людини.

Пік спеки на минулому тижні припав на неділю-понеділок, 6-7 липня. Загалом за добу через спеку тут загинули чотири людини, понад 800 осіб були госпіталізовані. У ряді префектур повітря розпікалося до 38,4 градусів. Стовпчик термометра піднявся вище позначки 35 градусів у 120 пунктах метеоспостереження з 928, а вище 30 градусів – у 500 пунктах.

Згідно з прогнозами метеорологів на вівторок, 14 липня, в префектурі Тояма очікується до 37 градусів, в Токіо, Осаці та Кіото – близько 35 градусів. У зв’язку з підвищенням температури метеорологи закликають людей користуватися кондиціонерами, намагатися не перебувати тривалий час на вулиці, а також постійно пити воду.

Як повідомляв Корреспондент.net, нещодавно 12 людей потонули у водоймах, намагаючись врятуватися від тропічної спеки, принесеної в Німеччину антициклоном Аннелі.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  На Львівщині підлітка, який грав у "Синього кита", врятували від стрибка з даху. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook