facebook

Парламент Греції схвалив необхідний для отримання фіндопомоги законопроект

Прем’єр Алексіс Ципрас висловив упевненість, що політика, яку проводить уряд, матиме позитивні результати.

1653792



Парламент Греції схвалив законопроект про реформи, необхідний для укладання угоди з Європейським стабілізаційним механізмом (ESM). Про це повідомляє в четвер, 16 липня, Reuters.

За законопроект проголосували вже 151 депутат з 300. Голосування триває.

Раніше, виступаючи в парламенті, прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас закликав депутатів підтримати законопроект, підкресливши, що вони повинні розділити відповідальність за події в країні. Водночас Ципрас висловив упевненість, що політика, яка проводиться урядом, матиме позитивні результати. З його слів, нині в Європі триває боротьба не з маленькою Грецією, а за майбутнє.

Розгляд законопроекту супроводжувався сутичками з поліцією, які влаштували анархісти біля стін парламенту. За участь у заворушеннях було затримано більш як 50 осіб.

Данія і Швеція відмовляються фінансувати Грецію

Нагадаємо, Греція та ЄС домовилися про програму виходу з боргової кризи 13 липня. Афіни отримають 86 мільярдів євро протягом трьох років. В обмін на ці гроші в країні має бути введено режим економії. Він передбачає перетворення податкової та пенсійної систем, а також приватизацію держвласності на 50 мільярдів євро. Під час референдуму 5 липня 61,31 відсотка греків, які проголосували, висловилися проти цих заходів.

14 липня Алексіс Ципрас заявив, що не вірить в успіх досягнутої з Євросоюзом угоди про вихід країни з боргової кризи, однак докладе всіх зусиль, щоб вона була реалізована. Засумнівалися в ефективності угоди і в Міжнародному валютному фонді.
За матеріалами: Lenta.ru

Читайте також:  Google готує інновацію для своїх користувачів

Шукайте деталі в групі Facebook