facebook

РБ ООН може розглянути питання про створення трибуналу щодо Боїнга

Автори резолюції закінчили роботу над проектом резолюції, і вона набула кінцевого вигляду, повідомило джерело.

1653776



Голосування в Раді Безпеки ООН щодо резолюції про створення трибуналу для кримінального переслідування відповідальних за катастрофу Боїнга Малайзійських авіаліній в Україні призначено на 21 липня. Про це повідомив ТАСС джерело в штаб-квартирі ООН.

“Автори резолюції закінчили роботу над проектом резолюції, і вона набула кінцевого вигляду. Голосування попередньо заплановано на 21 липня”, – сказав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, Малайзія 14 липня внесла до Ради Безпеки ООН проект резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування справи щодо Боїнга, який упав на Донбасі.

Оприлюднено проект резолюції про трибунал щодо збитого Боїнга

Росія і Китай не підтримали трибунал щодо збитого Боїнга. Вони вимагають дотримуватися раніше прийнятої резолюції Радбезу.

Пасажирський літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур 17 липня 2014 року, був імовірно збитий ракетою над територією Донбасу.

Загинули всі 298 людей, які перебували на борту, дві третини з яких були громадянами Нідерландів. Відтоді уряд країни перебуває під тиском громадськості, яка вимагає розібратися, хто винен у катастрофі лайнера – підтримувані Москвою сепаратисти на сході України чи українські силовики.

Читайте також:  Через загрозу терактів у Києві перекриють Хрещатик

Шукайте деталі в групі Facebook