facebook

Держдеп США прокоментував стрілянину в Мукачевому

У США назвали конфлікт у Мукачевому абсолютно неприйнятним.

1652645


Керівник прес-служби держдепартаменту США Джон Кірбі назвав конфлікт у Мукачевому абсолютно неприйнятним, повідомляє ТАСС.

“Акти насильства, про які ви говорите, є абсолютно неприйнятними”, – відповів він на запитання журналістів під час регулярного брифінгу.

Кірбі також закликав українських громадян “вирішувати конфлікти мирним шляхом без самосуду”. “Ми очікуємо, що всі українці незалежно від їхньої приналежності до тієї чи іншої організації будуть поважати закон”, – вказав він.

Представник зовнішньополітичного відомства також закликав Київ прискорити перехід добровольчих батальйонів у пряме підпорядкування державі.

“Вибір методу реалізації переходу залежить від самого уряду України, ми ж продовжуємо закликати Київ завершити цю інтеграцію якомога швидше, враховуючи і події, що відбулися минулими вихідними”, – пояснив Кірбі.

При цьому він підкреслив, що США не проводять підготовку членів руху Правий сектор. “США не тренують жодного члена Правого сектора”, – сказав він.

Нагадаємо, 11 липня в Мукачевому (Закарпатська область) сталася перестрілка з участю людей, близьких до народного депутата Михайла Ланьо, місцевих міліціонерів, а також членів Правого сектора.

За різними даними, в результаті перестрілки загинули близько 4-х людей, близько 14 було поранено. Прокуратура кваліфікувала подію як теракт. На цей час, за повідомленням Генпрокуратури, встановлено 12 членів Правого сектора, які брали участь у конфлікті в Мукачевому, четверо з яких затримано.

За інформацією МВС, близько 10 бійців Правого сектора ховаються в лісовому масиві на околиці Мукачевого, двоє були направлені в лікарню.

Що відбулося в Мукачевому за три дні. Фотоісторія нового конфлікту

Читайте також:  Шкарлет хоче автономії для вищої освіти в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook