facebook

Україна збільшила витрати на оборону на п’ять мільярдів

Рада вирішила збільшити витрати на оборону в бюджеті на 5,3 млрд гривень. 

1654610



Верховна Рада збільшила витрати на оборону в бюджеті 2015 на 5,3 млрд грн. За відповідне рішення проголосували 227 депутатів.

Як говориться в пояснювальній записці, проект Закону України “Про внесення змін до Закону України” в держбюджеті України на 2015 рік “підготовлений з метою збільшення видатків для потреб оборони і безпеки”.

Законопроектом передбачено збільшити видатки на фінансування заходів на проведення АТО в сумі 5,3 млрд грн в межах затверджених показників держбюджету України на 2015 рік.

Витрати пропонується направити:

5,1 млн грн на фінансування невідкладних потреб Міноборони у зв’язку з продовженням заходів щодо мобілізації;

158,7 млн грн на фінансування потреб інших силових структур для забезпечення безперебійного харчування особового складу.

Як повідомлялося, в травні Міноборони звернулося до Кабміну з проханням додатково виділити 7,7 мільярда гривень у зв’язку із зростанням чисельності особового складу армії.

Нагадаємо, цього року уряд виділив рекордний бюджет оборонного сектора. Так, на потреби переозброєння української армії передбачено 44,6 мільярда гривень.

Раніше президент Петро Порошенко заявляв, що на потреби безпеки країни з економіки вичавлюється все можливе і неможливе.
За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  ОБСЄ: З Луганській області продовжують вивозити вугілля в Росію

Шукайте деталі в групі Facebook