facebook

Висловлювання франківської вчительки, яка на уроках розповідала про свою прихильність до сепаратистів, вивчить спеціальна комісія

Управління освіти і науки Івано-Франківського МВК створило спеціальну комісію, яка вивчатиме конфлікт в ЗОШ №2.

i2rakh



Нагадаємо, нещодавно там учні збунтувалися проти вчительки географії Наталії Бронило, яка на уроках розповідала про свою прихильність до сепаратистів й звеличувала Путіна і Сталіна.

 

Про це повідомила начальник управління Наталія Микула.

 

“В Управління освіти і науки надійшло два офіційних листи: клопотання від адміністрації ЗОШ №2 щодо створення комісії щодо вивчення цього питання і друге від вчителя географії Наталії Боронило. Окрім того вчитель сама приходила на прийом до мене і питалася про свою подальшу долю як вчителя”, – розповідає головний освітянин міста.

 

Минулої п’ятниці відбулося перше засідання комісії управління. До її складу увійшли інспектор управління, юрист, головний спеціаліст управілння, інспектор, закрпілений за школою, а також представник Центру практичної психології. Вони вивчатимуть ситуацію у школі, проводитимуть анкетування серед учнів і тоді буде зроблено висновок.

 

“Ми вивчатимемо, як вчитель викладав предмет, чи її висловлювання відповідали навчальній програмі, а вже далі слідчі органи мають встановити чи у цьому є сепаратизм”, – говорить Микула.

 

Щодо самого конфлітку, то посадовець зазначає, що така ситуація в місті вперше, але у будь-якому випадку жоден педагог не має права дозволяти собі якихось суб’єктивних висловлювань: “Вчитель виконує замовлення держави, працює у державній структурі, виховує дітей. Звичайно, що у кожної людини є якісь особисті переконання, але на уроці вчитель має викладати навчальну програму”.

 

За її словами в Управління також звернулися і батьки учнів із проханням відсторонити вчителя географії від викладання предмету.

 

“Батьки поставили питання про те, чи можна звільнити вчителя. Але для того, щоб звільнити потрібна підстава. Тому батьки мають намір самі звертатися до вчителя із проханням, щоб вона самостійно написала заяву на звільнення”, – зауважує Наталя Микула.

Читайте також:  На Прикарпатті трапилась ДТП з перекиданням автомобіля: одна людина постраждала

 

На разі, Наталія Бронило перебуває на лікарняному. Коли вона планує повертатися до роботи ні в управлінні, ні у школі не знають.

 

Шукайте деталі в групі Facebook