facebook

20-річний житель Луганщини розказав, як його катували російські спецслужби

Мешканець Луганщини розповів, як російська спецслужба вербувала його, катуючи електричним струмом



im578x383-Безымянный

Про це пише прес-служба СБУ.

Зі слів 20-річного мешканця прикордонного з Росією села Мілового, у червні він був в особистих справах у сусідньому російському селищі Чорткове, де його затримав наряд прикордонної служби ФСБ Росії.

“У відділку росіяни розпитували його про знайомих українських правоохоронців і військовослужбовців. Після відмови надати такі відомості його почали жорстоко бити, надягали на голову пакет і катували, приставляючи до тіла електричні дроти”, – зауважили у прес-службі.

Представники російської спецслужби наполягали на негласному співробітництві з ними. Парубок мав стати інформатором, збирати та передавати дані про місця дислокації, переміщення та озброєння підрозділів ЗСУ у Міловському районі Луганської області.

Повернувшись додому, хлопець звернувся до українських лікарів, які засвідчили нанесення йому тілесних ушкоджень та надали медичну допомогу.

Згідно з українським законодавством громадянин, який добровільно повідомив про свої контакти з іноземними спецслужбами і не виконував їхні завдання, звільняється від кримінальної відповідальності.

Читайте також:  Силовики заявили про відвід 85-мм артилерії на Луганщині

Шукайте деталі в групі Facebook