facebook

Транспортна інфраструктура Донбасу через бойовиків зазнала збитків на 5,5 млрд грн, – Міноборони

Збитки української залізниці та автотранспорту від знищення інфраструктури Донбасу контрольованими Росією бойовиками становлять близько 5,5 млрд грн



im578x383-donetsk-bridg_zn.ua

Про це повідомив заступник міністра оборони України – керівник апарату міністерства Петро Мехед повідомив під час слухань у Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони.

Мехед зазначив, що “важливою складовою ведення Росією гібридної війни є їі вплив на економічні засади життєдіяльності суспільства», зокрема енергетична інфраструктура в першу чергу стала предметом особливої уваги з боку агресора, адже її захоплення або знищення завдає значних економічних збитків.

“Зупинені, зруйновані або навіть вивезені в Росію десятки підприємств Донбасу. Блокується і руйнується транспортна інфраструктура. Збитки залізниці майже досягли мільярда гривень, а автотранспортної інфраструктури перевищили 4,5 млрд грн. Лише автомобільних доріг загального користування виведено з ладу понад півтори тисячі кілометрів”, – наголосив Мехед.

Заступник міністра заявив, що погіршення економічної ситуації використовується російською стороною на окупованих районах Донбасу для “дискредитації влади України та її європейського вибору, підриву іміджу нашої держави як надійного партнера, підбурення протестів та соціальних заворушень”.

Раніше Мехед також розповів, що збройні формування бойовиків на окупованих територіях Донбасу під російським керівництвом перетворюються на справжню армію, їхня чисельність становить близько 34 тис. особового складу.

Читайте також:  Україна заплатить за "Приват": підраховані мільярдні збитки

Шукайте деталі в групі Facebook