facebook

В ООН відклали голосування про створення трибуналу щодо Боїнга

На засіданні очікується участь глав МЗС країн, що входять у спільну групу з розслідування причин авіакатастрофи Боїнга.

1654902



Голосування в Раді Безпеки ООН за проектом резолюції про створення трибуналу для кримінального переслідування відповідальних за аварію Боїнга компанії Малайзійські авіалінії в Україні відкладено до кінця липня. Про це повідомило у п’ятницю, 17 липня, ТАСС обізнане дипломатичне джерело у штаб-квартирі ООН.

“Голосування, попередньо назначене на наступний вівторок, вирішено відкласти на тиждень. Орієнтовна дата – 27 липня”, – сказав співрозмовник агентства.
За його словами, на засіданні Радбезу очікується участь міністрів закордонних справ країн, що входять у спільну групу з розслідування причин авіакатастрофи: Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України. Саме ці держави найбільш активно просувають ідею створення трибуналу.
Малайзія від імені членів групи на цьому тижні офіційно внесла на розгляд РБ ООН проекти резолюції та статуту пропонованого трибуналу.
Співавтори стверджують, що створення трибуналу щодо рейсу MH17 слугуватиме “ефективною гарантією незалежного та неупередженого” процесу забезпечення правосуддя за авіакатастрофу.
Нагадаємо, в п’ятницю із заявою з нагоди річниці виступив генсек ООН Пан Гі Мун. На його думку, річниця трагедії служить похмурим нагадуванням “про жахливу ситуацію на сході України і про необхідність терміново покласти край цьому конфлікту”.
Малайзійський літак, що слідував рейсом MH17, розбився 17 липня 2014 року після того, як він був збитий, імовірно, ракетою “земля-повітря”. Всі 298 осіб, що знаходилися на борту, загинули.
Експерти припускають, що Boeing, швидше за все, був збитий у результаті ракетного удару. У Києві заявляють, що в літак влучила ракета класу “земля-повітря”, випущена з території так званої ДНР. Міноборони РФ заявляє, що відповідальність за катастрофу лежить на ЗС України.
Читайте також:  Вчені довели, що лупцювання дитини призводить до страшних наслідків

Шукайте деталі в групі Facebook