facebook

“Самопоміч” відкликає Гопко з посади голови комітету у закордонних справах

Народний депутат Ганна Гопко проігнорувала рішення “Самопомочі” не голосувати за зміни до Конституції і проголосувала “за”.

1654899



“Самопоміч” відкликає перший номер свого виборчого списку Анну Гопко з посади голови комітету Верховної Ради у закордонних справах за голосування за запропонований президентом проект змін до Конституції, повідомив керівник фракції Олег Березюк.

“Фракція прийняла рішення попередити Ганну Гопко про те, що вона зробила неправильно і відкликати її з посади керівника комітету у закордонних справах. В останні два дні у нас проходили закриті засідання фракції щодо цього рішення, були дуже важкі дискусії”, – сказав він в ефірі Шустер Live в п’ятницю ввечері.

За його словами, напередодні голосування було прийнято рішення, що депутати від “Самопомочі” повинні голосувати з цього питання відповідно до рішення фракції.

Гопко стала єдиним депутатом від “Самопомочі”, який проголосував за проект змін до Конституції на засіданні парламенту 16 липня.

Нагадаємо, проти запропонованих змін до Конституції виступили фракції “Самопоміч” і Радикальної партії.

В “Самопомочі” вже збирають підписи під альтернативним проектом змін Конституції. Березюк заявив, що запропонована Порошенком редакція розширює повноваження президента до таких, яких не було навіть у Віктора Януковича.
За матеріалами: Интерфакс-Украина

Читайте також:  Кандидатка в депутати облради від ”Самопомочі” таки відсудила мандат

Шукайте деталі в групі Facebook