facebook

МВС розслідує розкрадання Чорноморнафтогазом $ 60 мільйонів

Розпочато ще одне кримінальне провадження щодо службових осіб Чорноморнафтогазу.

1655188



Розпочато ще одну кримінальну справу про розкрадання близько 60 млн доларів при закупівлі Чорноморнафтогазом буксирів для транспортування бурових вишок, повідомив голова МВС Арсен Аваков.

З його слів, провадження відкрито на підставі звернення нардепа Тетяни Чорновол та зібраних матеріалів.

Аваков зазначив, що згідно з матеріалами тендерної документації Чорноморнафтогазу, а також аналізу ринкових цін – вартість подібних буксирів Petra Admiral і Petra Majestic виробництва одного і того ж малазійського заводу не повинна перевищувати 35 млн доларів за одне судно. Однак фактично вони були придбані “Чорноморнафтогазом” за ціною близько 60 мільйонів доларів.

Також встановлено, що посадові особи Чорноморнафтогазу при проведенні закупівлі цих буксирів заволоділи державними коштами, завищивши реальну вартість суден, долучивши посередників – українське підприємство Sea dynasty ltd і британську Компанію Very lux Company LLP, на рахунки яких були переведені кошти “Чорноморнафтогазу” в сумі 121 млн доларів.

Як раніше повідомлялося, парламент Криму оголосив власністю республіки майно Чорноморнафтогазу і Укртрансгазу, повідомляє прес-служба кримського парламенту.

За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  На Заході України 25-річний чоловік зґвaлтувaв і вбuв пенсіонерку

Шукайте деталі в групі Facebook