facebook

У Галицькому районі йде справжня “війна” за врожай

У Галицькому районі Івано-Франківської області є село Різдвяни, яке веде свою історію аж із 1461 року. Саме в цьому селі, де налічується всього 216 мешканців, 18 липня виник серйозний конфлікт між двома сільськогосподарськими компаніями – не поділили землю.

Представники обох аграрних фірм (“Галицька аграрна інвестиція” та “Галицька аграрна компанія) стверджують, що саме вони мають всі права на одну з ділянок землі поблизу цього села.

Незважаючи на протести конкурентів, “Галицька аграрна компанія” розпочала роботи зі збирання врожаю. Конкуренти почали їм заважати, згодом до конфлікту підключились і місцеві жителі – адже саме вони надали цим фірмам землю в оренду. Суперечки буле дуже активними та бурхливими.

Для захисту зернових культур, які за допомогою комбайнів уже встигла зібрати “ГАК”, були найняті охоронці – представники фірми “Лівий берег”. У всякому разі, саме так ці чоловіки представились журналістам.

На місце конфлікту прибули тамтешні правоохоронці, а також голова Галицької районної державної адміністрації Ярослав Бартків. Вони намагаються залагодити конфлікт та не допустити сутичок між сторонами.

Ми інформуватимемо читачів про подальший перебіг цього конфлікту.

За матеріалами



“Станіславського”.

 

 

 

 

 

 

Читайте також:  Як відомі телеведучі Дмитро Комаров та Лідія Таран на Буковелі відпочивали (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook