facebook

Росія стурбована процесом розслідування катастрофи Боїнга на Донбасі

Москва представила в Радбезі ООН проект резолюції щодо катастрофи Боїнга.

1655891



Росія подала до Ради безпеки Організації об’єднаних націй свій проект резолюції щодо катастрофи Боїнга компанії Malaysia Airlines, збитого над Донбасом.
У проекті резолюції Росія наполягає на тому, що винні в катастрофі Боїнга повинні понести відповідальність, однак виключає проведення міжнародного трибуналу. У проекті резолюції висловлюється занепокоєння процесом розслідування.

Група експертів, яка його проводить, не забезпечує “достатньої прозорості в його організації та методах роботи, що може негативно вплинути на його результат”, наголошується в проекті резолюції.

Росія пропонує генеральному секретареві ООН Пан Гі Муну протягом двох тижнів подати пропозиції щодо “кроків, які б посилили роль ООН у підтримці розслідування” і висловлюється за призначення організацією спецуповноваженого щодо інциденту.

Керівник розслідування катастрофи Боїнга: Версія з Буком – основна

Як повідомляв Корреспондент.net, уряд Великобританії закликав створити міжнародний трибунал для розслідування катастрофи Боїнга-777 на сході України і кримінального переслідування винних у цьому злочині.

У чорновому варіанті нідерландської доповіді щодо аварії Боїнга, яка буде опублікована в жовтні, фахівці, які ведуть розслідування, покладають провину за авіакатастрофу на сепаратистів.

За матеріалами: Интерфакс

Читайте також:  Помер від внутрішнього крововиливу: у Польщі до смерті побили українця

Шукайте деталі в групі Facebook