facebook

Іран готовий до повної ліквідації ядерної зброї

Країна має намір активно брати участь у всіх зусиллях, спрямованих на порятунок людства від ядерної загрози.

1655879



Уряд Ірану заявив про необхідність повної ліквідації ядерної зброї. Про це повідомляє агентство ISNA.

“Іран наголошує на необхідності повної ліквідації ядерної зброї як вимоги міжнародної безпеки та зобов’язання за договором про нерозповсюдження ядерної зброї”, – йдеться в офіційному повідомленні.

У заяві також наголошується про намір країни брати активну участь у всіх зусиллях, спрямованих на порятунок людства від ядерної загрози.

Нагадаємо, 20 липня Рада безпеки ООН прийняла резолюцію про припинення іранської ядерної програми в обмін на полегшення санкцій проти Тегерана. За умовами резолюції, великі держави не повинні робити жодних подальших дій протягом 90 днів. Вони зобов’язані розпочати підготовку про скасування санкції проти Тегерана по лінії Радбезу ООН, щойно буде представлено підтвердження МАГАТЕ стосовно виконання Іраном своїх зобов’язань.

У резолюції наголошується, що Радбез ООН “припинить розгляд іранського питання про поточний порядок денний через 10 років після набуття чинності угоди”.

Нагадаємо, Європейський Союз схвалив іранську ядерну угоду в понеділок, зробивши перший крок з ослаблення економічних санкцій Європи проти Тегерана, який, як очікується, пошле сигнал Конгресу США для наслідування.

Читайте також:  Доплати до пенсії-2024: хто може додатково отримати 4200 грн

Шукайте деталі в групі Facebook