facebook

Укрнафта погрожує судом Саакашвілі за звинувачення на адресу компанії

Раніше Саакашвілі в телевізійному ефірі заявив про 3,6 мільярда доларів збитків Укрнафти в 2014 році.

1655861


“Укрнафта” погрожує судом одеському губернатору, екс-президенту Грузії Михайлу Саакашвілі за поширення недостовірних відомостей про збитки компанії.

Як повідомляється на сайті компанії в понеділок, напередодні Саакашвілі в інтерв’ю українському телеканалу заявив про 80 ​​мільярдах гривень (близько 3,6 мільярда доларів за поточним курсом) збитків ПАТ “Укрнафта” в 2014 році, якими компанія обтяжила державу і пенсіонерів.

Компанія заявляє, що поширені Саакашвілі відомості не тільки не відповідають дійсності, але непорівнянні і з реальними результатами роботи “Укрнафти”.

“У сформованій ситуації ми змушені звернутися до Михайла Саакашвілі з проханням у тижневий термін спростувати поширену ним недостовірну інформацію або повідомити джерело озвучених ним даних. Залежно від відповіді ПАТ “Укрнафта” залишає за собою право судитися з особами, які поширюють недостовірну інформацію, або з паном Саакашвілі особисто, оскільки подібні провокаційні заяви є неприпустимими”, – йдеться в заяві компанії.

Заява про борг “Укрнафти” з 26 хвилини

“Укрнафта” є найбільшою нафтогазовидобувною компанією України. Її видобуток в 2011 році склав 2,27 мільйона тонн нафти і конденсату і 2,15 мільярда кубічних метрів газу. Частка ПАТ “Укрнафта” у видобутку нафти і газового конденсату в Україні становить 68%, у видобутку газу – 11%. 50% + 1 акція компанії належать НАК “Нафтогаз України”, тобто державі. Українському олігарху, колишньому губернатору Дніпропетровської області Ігорю Коломойському належать 42% акцій “Укрнафти”.

Раніше, голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі заявив про наявність у нього достатніх доказів причетності українського бізнесмена Ігоря Коломойського до контрабанди в Одеському порту.

Читайте також:  В Уругваї зазнав аварії аргентинський літак: 10 людей загинули

Шукайте деталі в групі Facebook