facebook

Москва побачила в навчаннях НАТО загрозу перемир’я на Донбасі

Військові навчання НАТО в Україні чреваті зривом мирного врегулювання української кризи, заявили в понеділок в МЗС РФ.

1655807




“В альянсі повинні віддавати собі звіт у тому, що подібні дії, які підігрівають реваншистські настрої київської “партії війни”, здатні поставити під загрозу зриву наявний прогрес у мирному врегулюванні глибокої внутрішньодержавної кризи на Україну”, – йдеться в коментарі департаменту інформації і друку Міністерства закордонних справ РФ, оприлюдненому на сайті відомства.

Окрім того, на думку Москви, навчання є “наочною демонстрацією взятого в Північноатлантичного альянсу провокаційного курсу на беззастережну підтримку політики чинної київської влади на південному сході України, внаслідок якої в регіоні щодня гинуть мирні мешканці”.

Нагадаємо, що міжнародні українсько-американські військові навчання “Сейбер Гардіан/Репід Трайдент-2015” (Saber Guardian/Rapid Trident-2015) стартували в понеділок на Яворівському полігоні у Львівській області.

За даними Міністерства оборони України, загалом в період від 20 до 31 липня на Львівщині перебуватимуть близько 2 тис. військових з 18 країн. Під час занять на навчальних ділянках залучатимуть бронетехніку, проводитимуть навчальні стрільби зі стрілецької зброї, польоти вертольотів армійської авіації.

Читайте також:  На Франківщині спалили автомобіль депутата. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook