facebook

Діти учасників АТО з Прикарпаття відпочивають у Польщі

Як повідомляє “Польське Радіо”, 14 молодих українців з Яремчі відпочиває у містечку Белжице, в Люблінському воєводстві. Молодь з України запросили самі мешканці міста, які зорганізували спонсорів і прийняли їх у себе вдома. У проекті взяли участь декілька місцевих організацій та влада ґміни.

Українці спільно зі своїми ровесниками з Польщі беруть участь у театральних заняттях. Вони не розмовляють лише на одну тему – про війну – каже Ґжеґож Відельський з Католицької акції. Йдеться про те, щоб діти могли відпочити від поганого, що їх зустрічає у себе вдома.

Одна з учасниць відпочинку, Олена прагне вивчити польську мову:

– Це є інша культура та інша мова – це прекрасно, бо може наші і ваші діти в майбутньому будуть колегами.

Також 40 дітей з України відпочиває у таборі в місті Старгард Щецінський, у Північно-Західній Польщі. Представники української меншини, які проживають в цьому регіоні розуміють, що українським дітям треба розслабитися далеко від дому.

– В Україні триває війна. Є багато дітей, батьки яких воюють на фронті на Сході. Ці сім’ї мають багато проблем, а діти потребують відсторонитися від тих подій – пояснив у Радіо Щецин Роман Загорода з гуртка Об’єднання Українців у Польщі.
У Старгарді Щецинському діти проведуть 10 днів.

Джерело – http://www.polradio.pl/5/38/Artykul/214549


Читайте також:  Українець зник по дорозі додому з Польщі: потрібна допомога

Шукайте деталі в групі Facebook