facebook

Луценко назвав фракцію, яка першою може вийти з коаліції

На думку лідера БПП, нею стане Радикальна партія Олега Ляшка.

1656925


Лідер фракції “Блок Петра Порошенка” Юрій Луценко спрогнозував, що після місцевих виборів в коаліції, крім “Блоку Петра Порошенка” і “Народного фронту”, залишаться фракції “Самопоміч” і “Батьківщина”, а Радикальна партія Олега Ляшка може піти своїм політичним шляхом . Про це Луценко заявив в ефірі “5 каналу”.

“Ця сесія була суперуспішною, ми прийняли реформаторських законів більше, ніж будь-яка Верховна Рада будь-якого скликання за такий же період, але з іншого боку, двигун реформ, яким є парламент, став вже сповільнюватися. Місцеві вибори спокушають політиків займатися партійною пропагандою замість держави. Це проблема”, – сказав Луценко.

Він зазначив, що перед місцевими виборами бажання набрати додаткових 10 сільських голів може затьмарити голову і привести до втрати державності.

“На жаль, багато хто з наших колег не тільки говорять, але й діють у ВРУ заради того, щоб сподобатися розчарованому і втомленому електорату – це правда”, – сказав нардеп.

Він зазначив, що бажання виграти на місцевих виборах може “рознести коаліцію”, але він висловив сподівання, що коаліція збережеться після місцевих виборів.

“Я не думаю, що розпад коаліції є ймовірним, принаймні щодо “Самопомочі”, яка останнім часом не завжди голосує разом з коаліцією, а частіше не голосує, ніж голосує. Але у мене є внутрішня впевненість у тому, що ми віримо в одні ідеали і йдемо до однієї мети, хоча шляхи часто бачаться різні. Щодо радикалів Ляшка – на жаль, з самого початку їх розуміння ліберальних реформ було радикально іншим. Він з’явився в коаліції як представник Майдану, і вважалося, що це здорова тенденція… але з часом шукати спільне стало ліньки. Кожен лідер став робити акцент на тому, що він знає винятковий рецепт, як діяти”, – заявив Луценко.

Читайте також:  Поранений Луценко сказав на «Прямому», що ми залишили Бахмут: його цитують росЗМІ (ВІДЕО)

Він також сподівається, що Юлія Тимошенко “повернеться в командну гру”.

“Юлія Володимирівна Тимошенко послідовно піднімає свій політичний рейтинг, наразі. Я дуже сподіваюся, що отримавши серйозний результат на місцевих виборах, вона повернеться в командну гру”, – зазначив лідер фракції БПП.

Як раніше повідомлялося, між фракціями парламентської коаліції досягнуто консенсусу щодо проведення місцевих виборів в Україні, заявляє перший заступник керівника фракції Порошенко Ігор Кононенко.

Шукайте деталі в групі Facebook