facebook

12 сімей із Калуша та Івано-Франківська хочуть створити екопоселення у Долинському районі

У селі Лолин Долинського району за участю сільського голови Івана Даця, начальника відділу інвестицій і туризму управління економічного розвитку і торгівлі районної державної адміністрації Мар’яни Табаркевич відбулася виїзна нарада з питань створення екопоселення.

1341835221_488.jpg480x360


12 сімей із Калуша та Івано-Франківська, які прагнуть до максимальної натуральності, хочуть створити у цьому селі екопоселення. Сім’ї відмовляються від побутової хімії, їдять натуральну їжу і хочуть переїхати з міських квартир у найвіддаленіші села.

Як повідомили у прес-службу Долинської РДА, присутні оглянули місцевість на території населеного пункту розміром 23 га, на якій пропонується створити екологічно поселення, обговорили питання щодо відповідності пропонованої території принципам створення екологічного села.

З вирішення даного питання будуть проведені громадські слухання, за результатами яких буде прийнято відповідне рішення.

Довідка. Екосело, екологічне поселення — поселення, створене з метою організації екологічно чистого простору для життя групи людей, які дотримуються концепції ООН про сталий розвиток і організують харчування за рахунок органічного сільського господарства. В різних екологічних поселеннях зустрічаються різні екологічні (природоохоронні) обмеження і самообмеження виробництва та обміну товарів, застосування тих чи інших матеріалів та технологій, життєвого устрою тощо.

В екопоселеннях часто використовують відновлювальні джерела енергії, мінімізують побутові витрат енергії. На території екосіл не вітається куріння, вживання спиртних напоїв, нецензурна лексика (вона й взагалі забороняється), грубість у відносинах. Серед жителів екосіл часто розповсюджене вегетаріанство, сироїдство, веганство тощо. В окремих випадках на територіях екологічних поселень забороняється вживання м’яса та вирощування тварин на м’ясо. Більшість жителів екосіл притримуються здорового способу життя

Число людей в екоселах варіює в межах 50-150 мешканців і тільки інколи — до 2000 жителів. В Україні майже у кожній області України є екопоселення. Наприклад на Черкащині, їх три.

Читайте також:  Шокує: На Прикарпатті пенсіонер задушив свою дружину, бо та назвала його москалем і захищала Савченко

Шукайте деталі в групі Facebook