facebook

На Донбасі загинуло мінімум 400-500 російських військових, – Нуланд

Протягом останніх кілька днів Росія поставила нові танки, бронетранспортери, важку артилерію і ракетні установки бойовикам, переправивши озброєння через російсько-український кордон. США можуть підтвердити відповідні дані.



78072

Про це заявила помічник держсекретаря у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд у вівторок, 10 березня, на слуханнях у Сенаті США.

Слухання під назвою «Політика США в Україні: протидія Росії і стимулювання реформ» відбулися в Комітеті з міжнародних справ верхньої палати парламенту США.

Відповідаючи на запитання голови сенатського Комітету з міжнародних справ Боба Коркера про те, скільки солдатів російської армії загинуло на території України, Вікторія Нуланд відповіла, що Москва продовжує заперечувати факт присутності своїх військових на Донбасі.

США не мають у своєму розпорядженні точної цифри загиблих російських солдатів, проте, за словами Нуланд, розвіддані свідчать про, як мінімум, 400-500 російських військових, загиблих в Україні.

Тим часом представник Міністерства фінансів США Рамін Толуй заявив, що лише в останні кілька місяців міжнародне співтовариство ухвалило рішення збільшити підтримку України і виділити додаткові 10 млрд доларів для підтримки її економіки, зважаючи на продовження агресії Росії.

Толуй також заявив, що в другій половині цього року США нададуть українському уряду додатковий кредит у розмірі 1 млрд доларів.

За словами Толуя, Москва поки не поспішає вимагати від України повернення кредиту в розмірі 3 млрд доларів, наданих Києву в останні тижні правління екс-президента Віктора Януковича, який втік до Росії.

Переговори про формат повернення цих коштів ведуться з МВФ, заявив представник Мінфіну США.

Читайте також:  На Донеччині загинули двоє військових з Прикарпаття

Шукайте деталі в групі Facebook