facebook

Пентагон: США розглядають можливість навчання українських військовиків

Коли саме почнеться програма навчань, у військовому відомстві США наразі не кажуть

nato11


 

США продовжують розглядати можливість реалізації плану тренування українських військових. Про це заявив помічник заступника голови Пентагону з політичних питань Браян Мак-Кеон під час слухань у комітеті закордонних справ Сенату з політики США в Україні.

Під час слухань сенатор від Республіканської партії Боб Коркер поцікавився у Мак-Кеона, чому в березні не було розпочато запланованого навчання Національної гвардії України.

Мак-Кеон відповів Коркерові, що влада США “не приймала рішень і ніколи не мала рішення щодо остаточних термінів і масштабів цього навчання… Ми говорили про реалізацію цих тренувань цього місяця, та навчання все ще перебувають на стадії розгляду”.

Представник Пентагону зазначив, що не може зараз сказати, коли почнеться програма навчання українських військових.

Нагадаємо, що головнокомандувач військ США у Європі Бен Годжес у лютому заявив, що навчання українських солдатів почнеться у березні. Батальйон американських військовиків повинен був навчати три українські батальйони. “Ми тренуватимемо їх за завданнями безпеки, за медичними завданнями, за тим, як діяти в ситуації, коли росіяни “глушать” (радіосигнал. – Ред.), як захищатися від російської та сепаратистської артилерії”, – сказав Годжес під час візиту до Польщі. Проте 6 березня Reuters із посиланням на представника американських збройних сил у Європі повідомило, що США призупинили свій проект із навчання українських військовослужбовців.

Читайте також:  США хочуть розмістити в Африці безпілотники для боротьби з ІДІЛ

Шукайте деталі в групі Facebook