facebook

Хто вбиває українців на Донбасі? Російський терорист ДНР виклав у СМ фото!

“У кожному батальйоні обов’язково є російські тренери, інструктори та волонтери-бойовики”, – розповів



в інтерв’ю “Радіо Свобода” громадянин росії Рустам (Рустем) Хісамієв, який воює на боці бойовиків ще від жовтня 2014 року. Він стверджує: російські війська регулярно заходять на підконтрольну бойовикам територію Донбасу та за ротацією воюють на їхньому боці.

25-річний мусульманин Рустам (“Hisam Tatarin-Rs” – https://vk.com/id271329756) родом із Сабинського району Республіки Татарстан Російської Федерації. У 2009-2010 роках відслужив в армії, а в 2011-2014 роках за контрактом був у Чечні. Маючи такий досвід, вирішив їхати воювати на Донбас – на боці місцевих бойовиків.

Рустам розповів, що через Інтернет знайшов потрібні контакти та поїхав на схід України ще в жовтні 2014 року. Командири дають хлопцю гроші в російських рублях на одяг, їжу та відпочинок. «Але офіційно мені ніколи не платили», – додає він. Рустам каже, що ніколи не підписував ніяких документів. Окрім того, його ім’я і прізвище ніколи не вносили до списків чи відомостей.

«Це все через фашизм тут. Саме фашизм. У них є ще не знищені до кінця послідовники Гітлера та Бандери. Я прийшов воювати проти них», – каже Рустам.

На Донбасі він такий не один, говорить чоловік: є ще військові з Азербайджану, Чечні – воюють на боці місцевих сепаратистів. Хоча Росія завжди спростовувала, що її армія присутня на сході України, втім, Рустам знає багато про те, як Кремль підтримує бойовиків.

За його словами, підрозділи з Росії приїжджають на тиждень, а потім ідуть на ротацію. Кожен батальйон бойовиків обов’язково має одного військового інструктора, надісланого Кремлем, та «приблизно 15 військових із Росії». Решта, говорить хлопець, – місцеве населення. Також допомога надходить у вигляді військової техніки. За словами Рустама, він не знає, звідки саме привозять ті машини.

Читайте також:  У Широкиному місія ОБСЄ встановила цілодобове спостереження

Він також додає, що Донбас не єдина територія, якою опікується Росія.

«Є можливість поїхати і в Сирію через приватну військову компанію Путіна. Із Росії охоронцями посилають у Сирію», – каже він.

Джерела

– http://www.radiosvoboda.org/content/article/27149354.html

https://vk.com/id271329756

Шукайте деталі в групі Facebook