facebook

Впровадження 4G в Україні готові фінансувати 8 операторів

Процедура впровадження технології 4G в Україні буде складнішою, ніж продаж ліцензії на 3G.

1657421



Вісім операторів висловили готовність фінансувати дослідження і брати участь у підготовці впровадження технології 4G в Україні. Про це заявив глава Нацкомісії регулювання зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) Олександр Животовський сьогодні на брифінгу після засідання Ради реформ, передає РБК-Україна.

Животовський зазначив, що процедура впровадження технології 4G в Україні буде складнішою, ніж продаж ліцензії на 3G зв’язок.

“Що стосується роботи, яка ведеться над 4G, вона складається з декількох етапів. Перший етап –  це аудит радіочастотного ресурсу… Це обмежений ресурс держави, тому завдання держави і регулятора – забезпечити ефективне використання цього радіочастотного ресурсу… Тому треба зробити аудит”, – заявив він.

Голова НКРЗІ зазначив, що такі дослідження будуть фінансуватися галуззю, і вже є 8 операторів, які засвідчили свою готовність фінансувати дослідження і брати участь у підготовці впровадження новітніх технологій.

З його слів аудит радіочастотного ресурсу ляже в основу “дорожньої карти” з використання нових технологій, після чого потрібно буде вирішити ще ряд проблем.

“Якщо порівнювати з 3G, там було досить просто – там був один діапазон, який використовувався військовими. Що стосується 4G, тут у нас є 4 або 5 діапазонів, які використовуються як комерційними операторами, військовими, телебаченням і, звичайно, треба вводити такий механізм, який передбачатиме ефективне використання радіочастотного ресурсу з боку держави, а також надасть кожному оператору рівні можливості з впровадження цієї послуги”, – заявив Животовський.

Водночас він зазначив, що ті терміни, які вказані в указі Президента України, – досить реалістичні.

“Сподіваюся, ми все це зробимо, і у нас, у кожного споживача, у кожного українця до 2017 р буде на телефонах 4G”, – сказав глава НКРЗІ.

Читайте також:  Івано-Франківська митниця назбирала в бюджет 1,3 млрд.грн.

Нагадаємо, Порошенко підписав указ про впровадження технології 4G в Україні.

Шукайте деталі в групі Facebook