facebook

Медведєв не вважає Росію відповідальною за конфлікт в Україні

Українська криза, на думку прем’єр-міністр Росії, має “рукотворний” характер.

1657466



Росія не вважає себе відповідальною за конфлікт в Україні, відповідальність за нього несуть як колишні, так і нинішні українські лідери. Про це заявив прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, передає РІА Новости.

“Українська криза має рукотворний характер. Вона не просто десь там зародилася в мізках або ще через якісь форс-мажорні обставини – ні, вона має рукотворний характер, і відповідальність за неї несуть колишні керівники України і нинішні. Одні не зуміли навести порядок, а другі допустили, по суті, виникнення громадянської війни. Питати з них за це повинен український народ”, – заявив Медведєв в інтерв’ю телерадіокомпанії Радіо і Телебачення Словенія напередодні свого візиту в Любляну.

При цьому він ствердно відповів на запитання, чи може Росія допомогти у врегулюванні ситуації.

“Звичайно, може, і ми намагаємося все для цього робити. Допомогти можуть всі, хто хоче реального досягнення домовленостей, і Росія, хоча ми не вважаємо себе відповідальними за цей конфлікт. Але дійсно Україна дуже близька країна, там живуть дуже близькі для нас люди , родичі, по суті”, – наголосив російський прем’єр.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін знову назвав найважливішою умовою врегулювання конфлікту на Донбасі прямий діалог Києва та представників Донецька та Луганська.

Читайте також:  На Прикарпатті затримали киянку, яка передавала Росії дані про роботу військового аеродрому

Шукайте деталі в групі Facebook