facebook

Через соціальну мережу Вконтакте поширюється новий вірус який краде гроші

SMS-троян підписує користувачів Android без їх відома на платні сервіси.

1592731


Через соціальну мережу Вконтакте поширюється новий троянський вірус Podec, який підписує користувачів Android на платні сервіси. Про це повідомляє Лабораторія Касперського.

 За їх даними, новий вірус є першою шкідливою програмою, здатної обійти систему САРТСНА, яка перевіряє, чи є користувач реальною людиною або ботом. Для цього Podec використовує сервіс з розпізнавання тексту Antigate.com.

Зараження відбувається при скачуванні зламаних версій популярних ігор для Android, посилання на які публікуються в групах ВКонтакте. Потім Podec запрошувати права адміністратора, щоб видалити вірус було неможливо, і підписує власника гаджета на платні сервіси. Podec також обходить механізм, що повідомляє користувача про ціну послуги.

“Лабораторія Касперського” повідомляє, що вірус Podec вперше був виявлений в кінці 2014 року і з тих пір він продовжує оновлюватися. Представник компанії Віктор Чебишев охарактеризував вірус як “небезпечний етап в еволюції шкідливих програм для мобільних пристроїв”.

Як повідомляв Кореспондент.net, у вересні 2014 року в США вперше судили обвинуваченого у продажу програмного забезпечення для несанкціонованого доступу до чужого смартфону. Нова програма після установки на чужий телефон дозволяла отримати до нього несанкціонований доступ, зокрема, таємно прослуховувати розмови по ньому, читати листування і переглядати фотографії.

Читайте також:  У Тернополі п`ятеро поліцейських систематично «вибивали» гроші у людей (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook