facebook

МВФ готовий виділити Україні $1,7 млрд

Це стало можливим після прийняття Радою необхідних законів.

1657964



Керівництво Міжнародного валютного фонду схвалило виділення Україні чергового траншу фінансової допомоги в розмірі 1,7 млрд доларів, повідомляє Bloomberg  з посиланням на обізнане джерело.

Схвалення нового траншу відбулося після того, як Верховна Рада прийняла необхідні закони і відбулися зрушення в переговорах з кредиторами щодо реструктуризації боргу. Офіційне схвалення виплати траншу в 1,7 млрд доларів має відбутися 31 липня, коли відбудеться зустріч Виконавчої ради МВФ, присвячена цьому питанню.

Про те, що Україна виконала необхідні умови для виділення наступного траншу, сказав і представник президента в Кабінеті міністрів Олександр Данилюк. За його словами, підписання закону про зняття мораторію на продаж майна компаній з держчасткою щонайменше 25 відсотків було останньою умовою для проведення засідання директорів МВФ 31 липня.

“Це умова виконана після того, як президент підписав цей закон. У нас всі умови виконані. Ми очікуємо, що Рада директорів розгляне питання про виділення Україні наступного траншу в розмірі 1,7 млрд доларів”, – повідомив Олександр Данилюк.

Раніше МВФ закликав Київ не збільшувати витрати бюджету.

Читайте також:  Російський та польський літаки зіткнулись у Варшаві

Шукайте деталі в групі Facebook