facebook

Генконструктор Су-25: Версія РФ щодо катастрофи «Боїнга» – спроба заховати кінці у воду

Генеральний конструктор Су-25 Володимир Бабак заперечує російську версію катастрофи MH-17. Він запевняє, що збити «Боїнг», який летів на висоті 10,5 тис. метрів, штурмовик Су-25 не міг.



Malaysia Airlines plane crashes in eastern Ukraine

Президент науково-виробничого концерну «Штурмовики Сухого», генеральний конструктор літака Су-25 Володимир Бабак, спростував версію про те, що малайзійський Boeing, який летів рейсом МН-17, міг бути збитий таким штурмовиком. Про це він заявив в інтерв’ю німецьким медіакомпаніям NDR та WDR, а також газеті S?ddeutsche Zeitung, оприлюдненому у вівторок, 10 березня.

За його словами, штурмовик міг би атакувати Boeing на висоті 3-4 тис. метрів, але збити літак, що летить на висоті 10 500, Су-25 не може.

Бабак, котрий каже, що займається цим штурмовиком близько 30 років, пояснив, що він та його команда «сконструювали цей літак так, що він може застосовуватися лише на малих та середніх висотах», передає Deutsche Welle.

Хоча конструктор і визнав, що літак може короткочасно підніматися на велику висоту, але для того, щоб знищити «Боїнг», який на момент катастрофи розвалився у повітрі, на Су-25, за його словами, необхідно встановити важкі ракети. Бабак зазначив, що ракети класу «повітря-повітря» могли завдати малайзійському літаку лише пошкоджень, але не призвести до того, що сталося.

Він вважає, що значно більше факторів свідчить про те, що «Боїнг 777» став жертвою ракети класу «земля-повітря», яку випустили з установки «Бук».

«Я вважаю, усі твердження про причетність до цієї трагедії Су-25 – це спроба заховати кінці у воду. По-іншому я це не можу пояснити. Нам незрозуміло, як Су-25 міг би збити «Боїнг», – заявив конструктор, який назвав штурмовик своїм «улюбленим творінням».

Версію про ймовірну причетність українського Су-25 до трагедії рейсу МН-17, що забрала життя 298 пасажирів та членів екіпажу, поширювали представники російського Генерального штабу та Слідчого комітету. У Києві вважають, що малайзійський літак збили сепаратисти на Донбасі ракетою з завезеної з Росії системи «Бук». До цієї версії схиляються також Нідерланди та Австралія.

Читайте також:  В Google презентували нову мобільну ОС

Раніше в російському Слідчому комітеті завявили, що малайзійський Боїнг-777 нібито був збитий українським бойовим літаком Су-25, який нібито вилетів з воєнного аеродрому під Дніпропетровськом. Все це нібито розповів український дезертир, який «особисто бачив і чув» це, і в «щирості» якого в РФ не сумніваються.

Шукайте деталі в групі Facebook