facebook

“Прокуратура” Криму заборонила фестиваль-наступник “КаZантипа”

“Біфуз” повинен відбутися в кримському селі Поповка з 31 липня по 16 серпня.

1657943



Проведення музичного фестивалю “Біфуз” (наступник “КаZантипа”) у серпні 2015 року неприпустимо, вважає “прокуратура” Криму. Відомство не дає дозволу до усунення порушень. Про це повідомили в прес-службі прокуратури.

“Прокуратурою опротестовано рішення сесії Штормівської сільради, яка погодила проведення заходу за наявності порушення закону. Констатовано, що проведення фестивалю “Біфуз” через наявність неліквідованих порушень є незаконним і до усунення порушення неприпустимо”, – повідомили в наглядовому відомстві.

24 липня під головуванням “прокурора” Криму Наталії Поклонської відбулася нарада з питання законності проведення фестивалю. Представники “МНС” та “Росспоживнагляду” повідомили, що місце, обране організаторами, не відповідає необхідним вимогам, а “прокуратура” району зазначила, що продаж алкоголю на “Біфузі” суперечить законодавству.

“Біфуз” повинен був відбутисяв кримському селі Поповка з 31 липня по 16 серпня. Проведення фестивалю було погоджено Штормівською сільською радою (Сакський район), про що в кінці червня на своїй сторінці в Facebook написав організатор і беззмінний президент “КаZантипа” Микита Маршунок.

“КаZантип” вперше відбувсяу 1992 році і через кілька років перетворився на одне з центральних подій російської електронної музики. У 2014-му “КаZантип” переїхав з Криму на Чорноморське узбережжя Грузії в Анаклію. Проте пізніше організатори проекту заявили, що отримали неофіційну пропозицію від кримської влади знову організовувати захід на півострові, хоча Антикорупційне бюро Республіки Крим назвало “КаZантип” “наркофестивалем з філософією розпусти”.

Нагадаємо, раніше творець проекту замислювався про переїзд фестивалю в Одесу.

Читайте також:  Депутати прийняли бюджет Прикарпаття на 2016 рік

Шукайте деталі в групі Facebook