facebook

Австралія вимагає переглянути результати Олімпіади-80

Також Австралія незадоволена результатами Олімпіади 1948 року.

1658309



Федерація легкої атлетики (АА) Австралії зажадала перегляду результатів змагань у потрійному стрибку на літніх Олімпійських іграх 1980 року в Москві. Про це повідомляє BBC.

Федерація повідомляє, що у неї є наукові докази того, що австралійського легкоатлета Іена Кемпбелла незаконно позбавили золотої медалі.

Також федерація просить переглянути результати Олімпіади 1948 року з бігу на 200 м у жінок. Австралійка Ширлі Стрікленд де ла Ханти була четвертою, але федерація вважає, що вона могла б виграти “бронзу”, судячи з фотографій.

В організації зазначають, що на Іграх 1980 року в третій спробі Кемпбелл приземлився між відмітками 17,39 м і 17,89 м, на той момент олімпійський і світовий рекорди відповідно. Проте спроба зарахована не була через порушення правил стрибка.

Президент AA Девід Грейс пояснив, що докази того, що Кемпбелл не порушував правил і в своїй третій спробі показав результат 17,51 м, буде представлена ​​Міжнародній асоціації федерацій легкої атлетики. Відзначається, що докази були отримані на основі дослідження Мельбурнського університету, фахівці якого вивчали відеоматеріали змагань.

Читайте також:  В Австралії автомобіль врізався в кафе, постраждали 20 осіб

Шукайте деталі в групі Facebook