facebook

Крємль боїться бойовиків, які з Донбасу повертаються в раSSєю з “бойовим досвідом”! (ФОТО)

Як повідомляє “The Financial Times”, кремлівсько-путінський режим посилює заходи безпеки на своєму кордоні з Україною. Про це розповів порталу російський радикальний націоналіст.

“Зовні Олег Мельников дуже схожий на одного з представників московського середнього класу, які в 2011-2012 роках виходили на протестні демонстрації проти



режиму Путлера
.

Цей активіст з наївним обличчям став одним з натхненників антипутінського протестного руху. Він виступав проти планів влади прокласти шосе через один з московських лісів і знести старовинну будівлю, що представляє собою історичну цінність. Але торік він вибрав дещо інший курс: він вступив до лав проросійських сепаратистів на сході України.

Мельников є членом групи радикальних націоналістів, впевнених в тому, що вони зобов’язані перешкодити новій українській владі досягти її мети. Хоча їх позиція щодо війни в Україні на перший погляд узгоджується з позицією Кремля, Мельников і його соратники стверджують, що Путін не зробив все можливе: «Наш президент не вирішує проблеми, він їх просто заморожує, – сказав Мельников. – Він слабкий і корумпований».

За його словами, багато з російських націоналістів, які приїхали на схід України, щоб вступити до лав сепаратистів, поділяють його точку зору. «Ті, хто їдуть до Донецька, щоб допомогти ополченцям, зовсім не обов’язково підтримують російську владу – і тепер у цих людей з’явився військовий досвід», – зазначив він.

У той час як дуже багато було сказано про солдатів російської армії на сході України, міжнародне співтовариство приділяло набагато менше уваги величезній кількості російських бойовиків, які керувалися націоналістичними ідеями або просто спрагою пригод.

Тепер, коли бої на сході України здебільшого припинилися, багато з цих “добровольців” повертаються додому, що може обернутися проблемою для російської влади.

Читайте також:  Увага! Дітям і психічно неврівноваженим людям читати фантастику-утопію шкідливо!

За останні кілька місяців Росія істотно посилила заходи безпеки на своєму кордоні з Україною. Наприкінці травня «Российская газета» повідомила, що з початку року прикордонники запобігли 60 спроб незаконно перевезти зброю на територію Росії зі сходу України, конфіскувавши понад 40 одиниць вогнепальної зброї, 6000 набоїв та 200 гранат.

«Кордон ретельно охороняється у зв’язку з припливом зброї. Прикордонники перевіряють кожен транспортний засіб у пошуках терористів або саботажників», – розповів Мельников.

Тим часом, О.Верховський з московського інформаційно-аналітичного центру «Сова» вважає, що за бійцями, які повертаються в Росію, ведуть пильне спостереження”.

Джерело – Return of Ukraine fighters alarms Russia

https://www.facebook.com/oleg.melnikov.9849

http://vk.com/id1265262

Шукайте деталі в групі Facebook