facebook

В Росії жінка сім років доводила, що не вмерла

Прокуратура визнала мешканку Краснодарського краю живою і зайнялася визначенням особи людини, яка померла сім років тому.

1659030



63-річна мешканка Кримська в Краснодарському краї Росії сім років вважалася покійною, і тільки тепер через прокуратуру довела, що жива, всупереч твердженням органів внутрішніх справ та РАЦСу.

Кримська міжрайонна прокуратура провела перевірку за скаргою жінки, результати якої оприлюднено на сайті відомства.

Кримський РАЦС у вересні 2007 року на підставі міліцейського протоколу огляду невпізнаного трупа зареєстрував смерть “заявниці, із зазначенням прізвища, імені, по батькові та дати її народження”.

Жінка, ім’я якої не повідомляється, неодноразово зверталася до посадових осіб з вимогою переглянути таке рішення, але ті не діяли.

На письмові звернення вона отримувала відповідь, що виключення їх актів записи про смерть можливе тільки за рішенням суду.

З серпня 2014 їй перестали виплачувати пенсію по старості.

Як повідомляє прокуратура, після її втручання запис акту реєстрації смерті жінки було анульовано, права заявниці відновлено і проведено перерахунок пенсії.

Винних співробітників ЗАГС прокуратура запропонувала притягнути до дисциплінарної відповідальності. Поліція тим часом зайнялася встановленням особи трупа, знайденого сім років тому.

Читайте також:  Аваков скасував понад 80 показників ефективності роботи правоохоронців

Шукайте деталі в групі Facebook