facebook

У Міноборони здивовані інформацією про обмін російських спецназівців

У Міноборони України заявили, що жодного обміну не було.

1659055



Радник заступника міністра оборони України з питань звільнення полонених і заручників Василь Будик заявив, що затриманих в травні в Луганській області росіян Олександра Александрова і Євгенія Єрофєєва не обмінювали, повідомляє російський телеканалДождь.

Будик зазначив, що був здивований публікацією в Газете.ру, оскільки станом на ранок вчорашнього дня переговори ще тривали.

“Поки за моїми даними вони перебувають на своєму місці. За моїми даними, жодного обміну не було”, – сказав він.

Високопоставлене джерело Новой газеты в МВС України також не знає про цю операцію: “Ця подія занадто несподівана”. Джерело видання в Адміністрації Президента України Петра Порошенко повідомило, що поки даних про обмін немає, і “станом на 12:00 обидва були в госпітальній в’язниці”.

Залишені. Що відбувається із затриманими спецназівцями РФ

Нагадаємо, раніше Газета.ру з посиланням на джерело в російських силових відомствах повідомила, що військових РФ Олександра Александрова і Євгенія Єрофєєва, узятих у полон українськими військовими на Донбасі в травні поточного року, обміняли на українських військовослужбовців, які перебували в полоні у самопроголошених ДНР і ЛНР.

Сержант Александров і його командир капітан Єрофєєв були затримані українськими військовими поблизу міста Щастя Луганської області 16 травня. На допиті затримані росіяни заявили, що вони чинні військові і служать у 3-й окремій гвардійській бригаді спецназу РФ, що дислокується в Тольятті.

Російська влада неодноразово спростовувала будь-яку участь своїх військових у конфлікті на Донбасі. Незабаром після затримання Александрова і Єрофєєва в міноборони РФ їх ​​назвали колишніми військовослужбовцями і зажадали звільнення. Те саме в інтерв’ю на федеральному ТБ розповіли батько Єрофєєва і дружина Александрова.

Читайте також:  "В умовах воєнного стану такі зміни доцільні": Міноборони пропонує знизити граничний вік для призовників

Шукайте деталі в групі Facebook