facebook

Недолік Android може вразити майже мільярд пристроїв

За словами дослідників, недолік є “вкрай небезпечним”.

1659622



Дослідники знайшли недолік в мобільній операційній системі Android. За їхніми словами, це стосується майже мільярда пристроїв.

Цей “баг” може бути задіяний через розсилання фото або відео на смартфони – без будь-яких дій з боку власника пристрою.

В Google заявили, що вже вирішили проблему, але сотні мільйонів пристроїв потребують оновлення програмного забезпечення.

За словами дослідників, недолік є “вкрай небезпечним”.

На думку дослідників американської компанії з інформаційної безпеки Zimpherium, це одне з найбільш вразливих місць Android на сьогоднішній день. За їхніми оцінками, “баг” зачепив близько 950 млн пристроїв.

Хакери могли відправити шкідливий код у мультимедійному повідомленні, яке дає доступ до Android під назвою Stagefright.

Після активації Stagefright не потрібно жодних дій від “жертви”. Хакери можуть отримати доступ до даних і програм телефону завдяки шкідливому коду.

Більш детальну інформацію про цей недолік дослідники розкриють під час конференції з безпеки Black Hat у Лас-Вегасі наступного тижня.

Джеймс Лайн, керівник досліджень в галузі безпеки компанії Sophos, розповів, що недолік вплинув на “основний масив” телефонів, що працюють на Android версії 2.2.

Виробники мобільного забезпечення та оператори мобільного зв’язку мають відправляти оновлення самі, а клієнти можуть відмовлятися оновлювати програмне забезпечення вручну.

В заяві Google йдеться: “Ці слабкі місця були виявлені у лабораторіях на старих Android і, наскільки ми знаємо, жоден не був вражений”.

“В рамках запланованих регулярних оновлень безпеки, ми плануємо прийняти додаткові заходи безпеки для пристроїв Nexus вже з наступного тижня”, – йдеться у повідомленні.

Джерело: ВВС Україна

Читайте також:  Китай має намір запустити в космос власну орбітальну станцію в 2018 році

Шукайте деталі в групі Facebook