facebook

ООН виділить $800 тисяч для переселенців на Дніпропетровщині

ООН буде допомагати і переселенцям, які вирішать займатися власним бізнесом.

1659585



У рамках проекту ООН, фінансованого урядом Японії, для працевлаштування і розвитку власного бізнесу переселенцям з Донбасу, які оселилися у Дніпропетровській області, буде виділено $800 тисяч. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської області.

“Створення можливостей для заробітку зможе вирішити безліч питань. Саме тому працевлаштування людей – наш пріоритет”, – заявив керівник проекту Руслан Федоров.

За його словами, ООН буде допомагати і переселенцям, які вирішать займатися власним бізнесом. Зокрема, виділить грошові гранти та надасть необхідні консультації з відкриття своєї справи.

“Наше завдання – надати швидку допомогу, тому ми будемо розглядати будь-які бізнес плани. Головна умова – вони повинні бути конкурентоспроможними”, – зазначив Федоров.

На реалізацію одного бізнес-плану планується виділяти до 10 000 доларів США, а в цілому бюджет програми становить 800 тисяч доларів.

Також переселенцям надаватиметься допомога в оволодінні нових професій. Існує великий попит на фахівців IT, тому пріоритет надаватиметься цій галузі.

Зазначається, що наразі в Дніпропетровській області проживає понад 90 000 переселенців.

Як раніше повідомлялося, зону бойових дій на Донбасі залишили 2,3 млн осіб. Такі дані вказані в звіті представництва Комітету ООН у справах біженців в Україні.

Читайте також:  США обіцяють допомогти Україні в реалізації реформ

Шукайте деталі в групі Facebook