facebook

Кемерон: Британія не буде прихистком для брудних грошей

Зараз Девід Кемерон перебуває із чотириденним турне Південно-Східною Азією.

1659596


Іноземцям слід завадити купувати нерухомість у Великобританії за “награбовані або відмиті гроші” – про це ідеться у доповіді британського прем’єра Девіда Кемерона про “глобальні зусилля” у боротьбі з корупцію.

Пан Кемерон пообіцяв викрити використання “анонімних підставних компаній” для купівлі елітної нерухомості у Великобританії, а надто у Лондоні.

Виступаючи невдовзі у Сінгапурі, британський лідер також говоритиме про те, що його країна не повинна перетворитися на “прихистком для корумпованих грошей з усього світу”.

На його думку, міжнародні спільнота повинна взятися за “ракову пухлину корупції”.

Зараз Девід Кемерон перебуває із чотириденним турне Південно-Східною Азією.

У понеділок він оголосив, що Велика Британія та Індонезія домовилися боротися зі “спільним ворогом” – екстремізмом “Ісламської держави”.

Пізніше британський прем’єр вирушить до Малайзії і В’єтнаму.

“Брудні гроші”

Під час поїздки Девіда Кемерона супроводжують понад 30 представників британської бізнес-верхівки, які намагаються налагодити торговельні зв’язки з Британією.

У плані турне також – обговорення боротьби проти тероризму.

 Девід Кемерон закликає боротися з корупцією усім світом

Згідно з минулорічним звітом організації Onesaidan, яка займається протидією бідності, через корупцію у 2014 році із бідних країн вивели приблизно один трильйон доларів, що свідчить про використання підставних компаній та відмивання грошей.

А минулого тижня у Національній агенції із боротьби зі злочинністю заявили, що іноземні злочинці спричиняють зростання цін на житло у Великій Британії, відмиваючи мільярди фунтів через придбання дорогої нерухомості.

Більше 100 тисяч об’єктів нерухомості у Британії зареєстровані на зарубіжні компанії, а понад 36 тисяч будинків у Лондоні належать офшорним компаніям.

Загалом вартість нерухомості в Англії та Уельсі, яка належить офшорним компаніям, оцінюють у 122 мільярди фунтів.

Читайте також:  Вихід Британії з ЄС відкриває для України вікно можливостей, – Сазонов

Згодом цього року уряд планує опублікувати дані із Земельного реєстру, аби вказати на те, які іноземні компанії володіють британською землею та нерухомим майном.

Влада також наполягатиме, аби іноземні власники “публічно заявили, хто насправді володіє” їхнім майном у країні.

“У Британії немає місця брудним грошам. Насправді, місця брудним грошам не повинно бути ніде”, – також ідеться у заяві Девіда Кемерона.

Джерело: ВВС Україна

Шукайте деталі в групі Facebook