facebook

ООН: Населення Землі зросте швидше, ніж очікувалось

За даними ООН, падіння темпів народжуваності відбувається повільніше, а зростання кількості населення швидше, ніж очікувалось.

1660599



Попри скорочення темпів зростання народжуваності, населення у світі більшає швидше, ніж очікувалось. Такого висновку дійшли експерти ООН, згідно з оприлюдненою у середу, 29 липня, щорічною доповіддю Департаменту з економічних та соціальних питань Секретаріату ООН.

За підрахунками експертів, 2015 року загальна кількість населення світу становитиме 7,3 мільярда. Це приблизно на мільйон більше, ніж торік. Водночас до 2030 року населення Землі налічуватиме 8,5 мільярда. За прогнозами на 2050 рік, воно зросте до 9,7 мільярда, а у 2100 досягне позначки у 11,2 мільярда, йдеться у доповіді.

Аналітики ООН також дійшли висновку, що приблизно за сім років Індія випередить Китай за демографічними показниками. Крім того, до 2050 року населення Індії, Китаю, Індонезії, Нігерії, Пакистану та США перевищить позначку у 300 мільйонів. Однак найбільші темпи приросту населення очікуються в Африці та в “країнах, де уже зараз високі показники кількості населення”, зазначається у доповіді. На країни Африканського континенту припадатиме понад половина приросту кількості населення світу.

Експерти наголошують, що саме демографічний вибух у найбідніших регіонах світу становить найбільший виклик на майбутні десятиліття.

На сьогодні до десятки найбільш заселених країн увійшли Китай, Індія, Індонезія, Пакистан, Бангладеш, Нігерія, Бразилія, Мексика, США та Російська Федерація, зазначається у доповіді ООН.

Джерело: Українська служба DW

Читайте також:  В ООН нарахували понад 6 тис. загиблих за час конфлікту на Донбасі

Шукайте деталі в групі Facebook