facebook

Лікарі поставили на ноги пораненого прикарпатського бійця АТО (фото)

Не зважаючи на ампутацію ноги, калушанин — кулеметник третього батальйону 80-ї аеромобільної бригади — не тільки почав ходити, але і повертається на військову службу.



11800385_677144025720469_7900553998694043220_n

Лікарі центрального клінічного військового шпиталю у Києві зробили неможливе і калушанин став на ноги.

Днями лікарі встановили Станіславу Стовбану новий, сучасніший, протез і вже незабаром він повертається на службу до Української армії.

— За здійснення мрій! Стас завжди мріяв буди військовим. Але після армії з ним не продовжили контракт, бо скорочували склад його 80-ї бригади. І як би цинічно не звучало, але саме війна дала можливість Стасові таки стати кадровим військовим. Він не шкодує, що втратив ногу. Сьогодні отримав сучасніший протез і вже найближчим часом готовий повертатися на фронт. Має вже свій вздвод. І прагне працювати на передовій пліч-о-пліч з побратимами. Пишаюся!!! А ще у нас неймовірні протезисти, — інформує у соцмережі волонтер і телеведуча Соломія Вітвіцька.

Як повідомлялось, у “кіборга” Станіслава Стовбана, який пережив не тільки пекло Донецького аеропорту, але і полон, не було шансів вижити після того, як на нього впали уламки підірваного терміналу. Але він вижив всупереч травмі, несумісній із життям, і колосальній втраті крові. Його і ще вісьмох українських військових обміняли на дев’ятьох затриманих бойовиків.

Читайте також:  Кіборг Стас Стовбан з Прикарпаття, втративши ногу, знову повернувся на передову. ВІДЕО

Шукайте деталі в групі Facebook