facebook

Як Франківськ фестивалить (ВІДЕО)

В Івано-Франківську розпочався фестиваль культур «Global village», на якому упродовж двох днів іноземці, які проживають у місті, презентуватимуть свої традиції, звичаї та національну кухню.



665

«Global village» розгорнув свою діяльність у парку дозвілля та відпочинку імені Тараса Шевченка та на міському озері. Цей захід організовували молоді місцеві активісти, які  прагнуть, аби місто стало платформою для культурного обміну та толерантності. Для цього до у часті у фестивалі запросили представників Тунісу, Китаю, Туреччини, Португалії, Мексики, Бразилії, Румунії – переважно студентів, які навчаються в Івано-Франківську. Організатори певні, такий фестиваль – це чудова можливість для знайомства, спілкування, обміном досвідом для людей з різних країн та з різними вподобаннями.

Студент з Китаю Люсід спеціально для участі у «Global village» придбав пергамент, чорнила та пера. За столом із позначкою своєї країни він навчає усіх охочих китайськими ієрогліфами писати своє ім’я. Культуру Румунії на фестивалі представляє студентка Міхела, вона пригощає івано-франківців традиційним солодким рулетом, який на її батьківщині готують до свят. Дівчина також розповідає про те, як у її рідному місті відзначають національні свята та запрошує нових друзів у гості.

Продовжити спілкування учасники фестивалю матимуть змогу під час концерту, який розпочнеться надвечір, коли на сцені виступатимуть місцеві молодіжні гурті. Завтра фестиваль продовжиться: у його програмі ще заплановані різноманітні кулінарні і танцювальні майстер-класи.

До слова, «Global village» в Івано-Франківську відбувається уже вдруге.

Читайте також:  У Коломиї відбудеться фестиваль авіації

Шукайте деталі в групі Facebook