facebook

Путіна не бачили на публіці з кінця минулого тижня – ЗМІ

Кремль створює враження, що Путін продовжує активну діяльність, але перед журналістами російський президент не з’являється.

109316


Президент РФ Володимир Путін не з’являвся на публіці з 6 березня, а на сайті Кремля заднім числом повідомлялося в тому числі і про зустрічі, які пройшли до вихідних, пише РБК.

5 березня Путін зустрівся з прем’єр-міністром Італії Маттео Ренці, що було зафіксовано журналістами. Згідно з повідомленням на сайті Кремля від 8 березня, з нагоди свята президент зустрівся з жінками, чиї діти добилися видатних успіхів у різних сферах, щоб привітати їх зі святом.

Проте за даними російського агентства цей захід записав заздалегідь особистий оператор глави держави. Один з учасників зустрічі розповів, що президент справив гарне враження на жінок, але виглядав втомленим.

З 6 березня і в усі наступні дні зустрічі за участю Путіна були непублічними. Сайт Кремля повідомляє, що в цей день президент провів засідання Ради безпеки, потім поспілкувався з міністрами фінансів і оборони Антоном Сілуановим і Сергієм Шойгу, а ввечері зустрівся з головою Зовнішекономбанку Володимиром Дмитрієвим.

10 березня, стверджує сайт Кремля, Путін, також без представників преси, зустрічався з губернатором Ямало-Ненецького автономного округу Дмитром Кобилкіним. Два близьких до Кремля співрозмовника РБК стверджують, що в цей день Кобилкін не приїжджав в Кремль, однак у прес-службі Кобилкіна цю інформацію спростовують.

11 березня прес-служба президента РФ розповсюдила інформацію про зустрічі глави держави з губернатором Карелії Олександром Худилайненом. Проте ділова інтернет-газета “Вісті Карелії” ще шість днів тому повідомила, що “Володимир Путін зустрівся з Олександром Худілайненом” і під час зустрічі не піднімалося питання про дострокові губернаторські вибори. Джерело, близьке до самого губернатора, стверджує, що зустріч з Худілайненом була заплинирована на 4 березня. У прес-службі глави регіону не стали давати коментарів з цього приводу.

Читайте також:  Землю очищують від зайвих. Кашпіровський оприлюднив «коронавірусне» звернення до Путіна (відео)

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков в розмові з кореспондентом РБК наполягав, що зустрічі з двома губернаторами проходили в зазначені дні, а зустріч з жінками до 8 березня відбулася напередодні свята.

РБК відзначає, що повідомлення про розмову з Худілайненом було опубліковане невдовзі після того, як агентство Reuters з посиланням на джерело в уряді Казахстану повідомило, що зустріч в Астані президентів Росії, Білорусії і Казахстану, яка планувалася на 12-13 березня, скасовано через погане самопочуття російського президента.

Офіційно в Кремлі спростовують повідомлення про проблеми зі здровьем глави РФ.

“Як тільки навесні з’являється сонце, як тільки починає пахнути весною, починаються загострення – кому-то мариться відставка Сєчіна, комусь-відставка уряду, а хтось кілька днів не бачить по телевізору президента Путіна”, – цитує Пєскова в четвер російське агентство ТАСС.

Шукайте деталі в групі Facebook