facebook

Білорусь зміцнює кордон з Україною

Білорусь приділяє особливу увагу облаштуванню кордону з Україною, заявив в.о. держсекретаря Радбезу.

1661678



Білорусь зміцнює кордон з Україною через нестабільну обстановку в сусідній країні. Про це заявив в ефірі білоруського загальнонаціонального телебачення виконуючий обов’язки держсекретаря Ради безпеки республіки Станіслав Зась, повідомляє РІА Новости.

“Ми уважно стежимо за тими подіями, які відбуваються на території України. На жаль, там тенденція негативна. За останні два роки проведена велика робота з облаштування кордону. Це і демаркація, і нарощування наших сил на цьому напрямку, і щоденне облаштування ділянок державного кордону”, – заявив Зась.

“Ми брали до уваги ті події, які відбуваються на території України, – поширення зброї, боєприпасів, у тому числі в тих областях і районах, які межують з нашою країною. Звичайно, в цій ситуації ми повинні приділяти підвищену увагу безпеці наших південних рубежів, кордоні на південному напрямку”, – додав він.

Протяжність державного кордону Білорусі та України становить 1084 кілометра.

Нагадаємо, раніше президент Чехії Мілош Земан закликав співвітчизників готуватися до хвилі мігрантів з України. Він зазначив, що армія готова відправити півтори тисячі військовослужбовців для охорони кордонів, щоб не допустити масового проникнення на територію Чехії нелегальних мігрантів.

Читайте також:  У Польщі жорстоко побили студента, який сказав, що з України

Шукайте деталі в групі Facebook