facebook

Росія може заборонити імпорт української свинини через чуму свиней

Поки Россільгоспнагляд оцінює ситуацію.

1661701



Россільгоспнагляд розглядає можливість заборони на ввезення української свинини до Росії. Про це розповів Ведомостям представник служби Олексій Алексєєнко.

За його словами, Россільгоспнагляд занепокоєний поширенням вірусу африканської чуми свиней (АЧС) в прикордонних з Росією українських областях і епідемією, яка спалахнула на комбінаті Калита в Київській області.

За даними Національної м’ясної асоціації (НМА), тільки в липні 2015 року виявлено 12 випадків АЧС в Україні. Поки Россільгоспнагляд оцінює ситуацію.

Російські виробники свинини теж вимагають закрити кордон – 20 липня вони написали лист на ім’я міністра сільського господарства РФ Олександра Ткачова.

Як пишуть автори листа, “внутрішньополітична ситуація і конфлікт на сході України не дозволяють бути впевненими в здатності української влади ефективно боротися з АЧС і контролювати переміщення товарів”, тому виробники свинини просять оперативно вжити необхідних і абсолютно виправданих в сформованій обстановці обмежень поставок з України свинини.

За даними Федеральної митної служби РФ, частка імпорту свинини з України в 2014 році склала 4 тис тонн (з 372,5 тис тонн загального імпорту). У загальноросійському споживанні на імпорт свинини припадало 13%.

Нагадаємо, раніше в селі на Чернігівщині через африканську чуму свиней був оголошений карантин. Повідомлялося, що у жителів вилучили і спалили сім свиней і 20 кг продуктів.

Читайте також:  Росія націлилася на захід України: які об'єкти можуть атакувати

Шукайте деталі в групі Facebook