facebook

Ціна нафти Brent упала нижче за 50 доларів

Тиск на котирування нафти чинять звістки з Китаю.

1662279



Вартість нафти північноморської марки Brent вперше із січня опустилася нижче за позначку 50 доларів за барель.

Станом на 21:20 на Лондонській біржі ICE вартість ф’ючерсного контракту на нафту з постачанням у вересні склала 49,83 долара за барель.

На цьому тлі національна валюта Росії, федеральний бюджет якої наполовину формується за рахунок нафтогазових надходжень, подешевшала до 63 рублів за долара (вперше з 11 березня) і 69 рублів за євро (вперше з 4 березня).

Тиск на котирування нафти чинять звістки з Китаю: опублікований у понеділок індекс ділової активності у виробничому секторі країни виявився найнижчим за останні два роки.

Уповільнення китайської економіки гравцями сировинних ринків сприймають як негативну новину, оскільки КНР є одним із найбільших у світі споживачів нафти. Чим менше економіка Китаю споживає нафти, тим нижчий світовий попит на ресурс.

Крім того, учасники ринку реагують на заяви Ірану про готовність різко наростити постачання нафти за лічені дні після скасування санкцій.

Однак санкції з Ірану зніматимуть поступово, і раніше експерти Citigroup і Goldman Sachs Group заявляли, що світовий ринок нафти не відчує реальних наслідків цього до початку 2016 року.

Джерело: ВВС Україна

Читайте також:  Вартість бареля нафти Brent впала нижче за $60 після референдуму в Греції

Шукайте деталі в групі Facebook