facebook

В ООН визначили глобальні цілі у боротьбі з бідністю

Для викорінення голоду і злиднів, забезпечення охорони здоров’я та сталого економічного розвитку протягом наступних 15 років ООН планує витрачати до 4,5 млрд доларів на рік.

1662281



Країни-члени Організації Об’єднаних Націй (ООН) увечері неділі, 2 серпня, завершили роботу над дорожньою картою, яка спрямована на знищення бідності у всьому світі, повідомляє інформагентство AFP. Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун привітав ​​домовленості та заявив, що вони “охоплюють універсальний та комплексний порядок денний, який знаменує історичний поворотний момент для нашого світу”.

Після тижня палких дебатів у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку експерти та дипломати із 193 країн-членів погодили проект під назвою “Трансформація нашого світу: Порядок денний для сталого розвитку до 2030 року”. Учасники переговорів визначили 17 глобальних цілей на шляху подолання бідності, сприяння добробуту та захисту навколишнього середовища до 2030 року.

Перший крок для подолання бідності

Світові лідери відвідають саміт організації у вересні, на якому планується затвердити новий порядок денний. Це має стати першим кроком на шляху до поліпшення життя одного мільярда людей, які живуть менше ніж на 1,25 долара на день.

За оцінками ООН, на реалізацію поставлених цілей протягом наступних 15 років буде потрібно від 3,3 мільярда до 4,5 мільярда доларів щорічно. Більшу частину цих коштів повинен виділити приватний сектор.

Джерело: Українська служба DW

Читайте також:  Радник Росії при ООН Бондарєв звільнився через війну РФ в Україні – він зрадник чи патріот

Шукайте деталі в групі Facebook